Review Teufel Ultima 20 MK3 18: gewoon goed maar toch speciaal

Review Teufel Ultima 20 MK3 18: gewoon goed maar toch speciaal

Speakers zijn er in vele soorten en maten en ook al ben ik geen complete ‘audiofiel’, ik geniet van een goed geluid. Ik was dan ook verheugd dat ik de Teufel Ultima 20 MK3 kon testen. In deze review vertel ik je wat ik ervan vind.

Teufel Ultima 20 MK3

Zoals de naam doet vermoeden is dit een nieuwe versie van deze populaire speaker. Als je de serie een beetje gevolgd hebt, zul je veel herkenbare elementen tegenkomen qua design, maar er zijn ook verschillen.

Voordat we beginnen met de review wil ik de prijs nog even noemen: voor 249 euro koop je een setje, dat is zeker geen belachelijke prijs voor een speaker. Met dit in het achterhoofd hebben we deze speakers dan ook getest.

Review Teufel Ultima 20 MK3 18: gewoon goed maar toch speciaal
Betaalbaar
Goede prijs/kwaliteit-verhouding
Looks zonder stofkap
Geluid is 'gewoontjes' op een goede manier
Blinkt niet uit in prijsklasse
4
Aanschaffen

De looks

Natuurlijk is geluid erg belangrijk, maar persoonlijk hecht ik ook veel waarde aan de looks van de speakers omdat ik ze graag een prominente plek geef in mijn woonkamer.

Er zijn twee manieren om de speaker te gebruiken: met en zonder stofkap. Met de stofkap erop is het ‘gewoon’ een witte speaker met zwarte voorkant, daar heb ik niet zo heel veel over te melden. Maar als je deze verwijdert, dan komt er een mooi stukje design en kleurenspel tevoorschijn.

Review Teufel Ultima 20 MK3 18: gewoon goed maar toch speciaal

Zoals je wellicht zult vermoeden, heb ik voor de laatste optie gekozen. Hiermee heb je een mooie, goed afgewerkte speaker in huis staan die het interieur iets extra’s geeft. Aan de onderkant heb je de mogelijkheid om een standaard aan te sluiten en er worden tevens voetjes meegeleverd.

Qua looks ben ik enthousiast, maar hoe is hij in gebruik? Dat ga ik nu bespreken.

Review Teufel Ultima 20 MK3 18: gewoon goed maar toch speciaal

Hoe bevalt de Teufel Ultima 20 MK3

Zoals aangegeven: de Teufel Ultima 20 MK3 koop je voor 250 euro, maar welk geluid mag je hier dan bij verwachten? Als niet audiofiel kan ik het geluid waarderen: er zijn geen extremen waar te nemen. De bas is niet heel diep en zwaar, maar er komt genoeg uit om mijn muziek heerlijk te laten klinken.

Ook de midden en hoge tonen heb ik weinig op aan te merken. Het is niet extreem spannend, maar allesbehalve slecht. Als ik hierbij de prijs in mijn achterhoofd hou, dan kan ik zeggen dat Teufel een zeer mooie balans heeft gevonden tussen prijs en de geleverde prestaties.

Naast muziek kun je de Ultima 20MK3 ook gebruiken als achterluidspreker voor een thuisbioscoopsysteem. Dit hebben we zelf niet kunnen testen, maar naar verwachting zal deze dan ook prima presteren.

Review Teufel Ultima 20 MK3 18: gewoon goed maar toch speciaal

Ben je op zoek naar ‘gewoon goed’ geluid, dan is de Ultima 20 wellicht iets voor jou. Zoek je meer verdieping in de tonen, dan zul je toch een wat groter budget moeten uittrekken om iets te vinden wat volledig aan jouw wensen voldoet, want prijs-technisch zit Teufel hier scherp.

Met mijn behoeftes echter, zou ik me goed kunnen vinden in de prijs van 250 euro en de daarbij geboden kwaliteit en de looks van de speaker.

Conclusie

Past de Teufel Ultima 20 MK3 binnen jouw budget, dan koop je geen opvallende speaker qua geluid, maar is hij wel gewoon goed. Het design kan ik enorm waarderen, vooral als de stofkap eraf is, dan zijn de looks erg naar mijn smaak te vinden.

De afgelopen periode heb ik in ieder geval met veel plezier geluisterd (en gekeken) naar de Ultima 20 van Teufel. Kopen? Dat kan in de shop van Teufel.

Betaalbaar
Goede prijs/kwaliteit-verhouding
Looks zonder stofkap
Geluid is 'gewoontjes' op een goede manier
Blinkt niet uit in prijsklasse
4
Aanschaffen

Welkom op GadgetsDaily.nl! Ook wij gebruiken cookies...

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site), plaatsen wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We zouden je willen vragen, deze éénmalig te accepteren. Lees verder!

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.