Ben je op zoek naar een nieuwe laptop, dan denk je misschien niet direct aan een Chromebook, maar het is zeker een goede optie. Wij hebben een vijftal interessante Chromebooks voor je verzameld die verantwoord zijn voor je portemonnee en ook nog eens goed presteren.

Chromebook: wat is het?

De naam Chrome komt je ongetwijfeld bekend voor van de browser voor desktop en mobiele devices met Android en iPhones. Deze wordt gemaakt door Google, maar ze hebben ook een besturingssysteem met deze naam: ChromeOS.

- Advertentie -

Dit besturingssysteem heeft als uitgangspunt de cloud: praktisch alles is online te regelen. Chromebooks hebben dan vaak ook een beperkte opslag, maar dat wil niet zeggen dat je altijd verbonden moet zijn. Er zijn veel zaken die offline gebruikt kunnen worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan allerlei tekstverwerkers, spreadsheets en presentaties.

Deze worden allemaal in de vorm van apps beschikbaar gesteld. Op steeds meer Chromebooks kan de Google Play Store geïnstalleerd worden, een appwinkel van Google die we ook kennen van Android. Hieruit kun je miljoenen apps en games installeren, die dus allemaal op jouw laptop draaien.

Voordelen Chromebook

 • Start bijzonder snel op
 • Is licht qua gewicht
 • Software werkt goed en eenvoudig
 • Prijs is meer dan aantrekkelijk
 • Geen licentiekosten voor besturingssysteem (zoals bijv. Windows)
 • Ingebouwde virussoftware
 • Automatische back-ups in de cloud
 • Lange accuduur (afhankelijk van model

Nadelen Chromebook

 • Geen enorme rekenkracht, dus zware toepassingen minder geschikt (bijv. videobewerking)
 • Geen Office (wel alternatieven)
 • Vaak internetverbinding vereist

Goedkope Chromebooks

Kun je met deze ‘beperkingen’ leven, dan kies je met de Chromebook voor een bijzonder interessant apparaat en daarvan hebben wij er een aantal voor je op een rij gezet!

Zoals je hieronder ziet zijn de schermformaten nog redelijk uiteenlopend: van 11 tot 15 inch. Hou er dus rekening mee dat schermformaat ook invloed heeft op de prijs.

Omdat ‘goedkoop’ natuurlijk een relatief begrip is, hebben ons in deze lijst geconcentreerd op goedkope Chromebooks met een prijs van niet meer dan 300 euro.

1. Acer Chromebook 15 CB3-532-C968 (245 euro)

De Acer Chromebook 15 CB3-532-C968 heeft niet alleen een lange naam, maar ook een relatief groot scherm voor een Chromebook. Met 15,6 inch heb je een relatief groot beeld om naar te kijken en op te werken. Toch is deze goedkope Chromebook zeker niet de duurste in dit rijtje met een prijs van 245 euro.

Bekijk details

- Advertentie -

2. Medion Chromebook S2013 (175 euro)

De Medion Chromebook S2013 is de goedkoopste uit dit rijtje met een prijs van ongeveer 175 euro. Het scherm is 11,6 inch groot en daarmee relatief klein. Maar ben je op zoek naar een lichte, kleine en vooral eenvoudig mee te nemen Chromebook, dan is deze Medion bijzonder geschikt.

Bekijk details

3. Acer Chromebook 11 CB3-131-C2E2 (229 euro)

Ook de Acer Chromebook 11 CB3-131-C2E2 past goed in dit rijtje, met zijn 11 inch-scherm. Deze mini-laptop draait op ChromeOS en biedt voor een kleine prijs alle voordelen die je van een Chromebook mag verwachten.

Bekijk details

Met de Acer Chromebook R11 CB5-132T-C6V4 heb je een laptop die eveneens een 11 inch-scherm heeft, maar wel een opslag van 16GB. Deze Chromebook is stijlvol en handzaam tegelijkertijd. Ook de prijs is aantrekkelijk met 279 euro.

Bekijk details

- Advertentie -

5. HP Chromebook 11-v001nd (269 euro)

HP mag ook zeker niet ontbreken in dit lijstje met de Chromebook 11-v001nd die alle voordelen van een Chromebook biedt. Aan RAMgeheugen heeft deze goedkope Chromebook 4GB beschikbaar en de flashopslag bedraagt 16GB. Dit alles koop je voor 269 euro.

Bekijk details

Bonus: best verkochte Chromebooks

Ben je op zoek naar de populairste Chromebooks in Nederland en België, dan hebben we ook nog een mooie lijst voor je! Check hier een lijst met ALLE Chromebooks gesorteerd op populariteit.

Bekijk details

Bonus 2: 13 inch

Zoals je wellicht is opgevallen is, zijn er relatief veel kleine Chromebooks met een schermdiagonaal van 11 inch. Mocht je op zoek zijn naar een mooie tussenmaat, bijvoorbeeld 13 inch, dan hebben we ook deze goedkope Chromebooks voor je op een rij gezet!

Bekijk details Hopelijk hebben we je een idee gegevens van de beste, maar vooral goedkoopste Chromebooks van dit moment!