Er zijn tegenwoordig veel diensten die in abonnementsvorm allerlei films en series aanbieden. Maar er zijn ook alternatieven, zoals bijvoorbeeld Terrarium TV. Wij leggen uit hoe deze app precies werkt.

Gratis films en series kijken

Met Terrarium TV is er een grote hoeveelheid series en films die je kunt bekijken binnen de app. Maar het is ook mogelijk om op een groot scherm te kijken via bijvoorbeeld de Chromecast, maar daarover later meer.

- Advertentie -

Terrarium TV

Terrarium TV is een app die niet werkt via het torrent-protocol zoals bijvoorbeeld Showbox. Als je een bepaalde film selecteert in de app, dan wordt er gezocht binnen allerlei bronnen, waarbij de films direct op servers of in bestandsdeeldiensten staan. Dit betekent dat er dus geen content geüpload wordt om andere gebruikers te voorzien van de streams die jij aan het kijken bent.

In de app is een overzicht te vinden van series en films, waarna je de gewenste kunt selecteren. Let goed op: als je zoek, zorg dan dat je de juiste bron hebt geselecteerd. Doe je een zoekopdracht in de film-sectie, dan zul je geen series vinden en vice versa.

Hoe werkt het?

Nadat de app gedownload is via terrariumtv.com en je deze geïnstalleerd hebt op je Android-toestel (Android 4.0+), dan kun je aan de slag. De app is volledig gratis te gebruiken, maar er zijn wel advertenties in de app aanwezig.

Hierna selecteer je een film of serie, om vervolgens eventueel de juiste aflevering aan te tikken. Daarna kies je welke server je wil gebruiken, waarbij ook vermeld wordt welke kwaliteit er gestreamd kan worden. Voor normale smartphones (of tv’s) kun je het best kiezen voor 1080p, dat gelijk staat aan full HD. Wil je iets minder MB’s gebruiken en dus een iets lagere kwaliteit, dan kies je voor 720p.

Nadat je de juiste bron hebt geselecteerd, kies je voor de ondertiteling die je nodig hebt. Het kan zijn er dat er een account aangemaakt moet worden om toegang te krijgen tot bepaalde bronnen als het gaat om ondertitels. Nadat je deze hebt geselecteerd, kan het streamen beginnen.

Het streamen binnen Terrarium TV gaat sinds september 2017 via de app zelf met een ingebouwde videoplayer.  Wel heb je nog steeds de mogelijkheid een externe player te selecteren, denk hierbij bijvoorbeeld aan MX Player, een bekende video-app voor Android.

- Advertentie -

Terrarium voor iPhone

Op het moment van schrijven is Terrarium TV alleen beschikbaar voor Android. Ben je dus op zoek naar de app voor iPhone, dan is dat op dit moment geen optie. Ook voor de desktop, zoals een Windows-PC of Mac is Terrarium nog niet te downloaden. Op dit moment is het nog niet bekend of er een versie gaat komen die geschikt is voor bijvoorbeeld de iPhone. Ben je op zoek naar een alternatief, deze app is wel beschikbaar voor bijvoorbeeld Mac en PC.

Lees ook: Alternatief: Showbox werkt wel op Mac/PC om gratis films en series te streamen

Chromecast en offline support

In Terrarium TV is het mogelijk om films ook direct naar de Chromecast te streamen. Waar dit voorheen vrij omslachtig was, is het nu relatief eenvoudig geworden om de streams naar het grote scherm te casten. Door de native support voor de Chromecast, kun je naar gratis films en series streamen naar de tv.

€39.00
Mediamarkt.nl
€79.00
Mediamarkt.nl

Mocht je zonder internet komen te zitten, of een lange vlucht voor de boeg hebben, dan is het mogelijk om films offline op te slaan. Na het downloaden van een film, kan deze offline bekeken worden, dus zonder actieve internetverbinding. Op deze manier heb je altijd toegang tot de laatste films naar wens.

- Advertentie -

Legaal?

Er is veel discussie of diensten als Terrarium TV legaal zijn op internet, waarbij er door velen wordt aangeven dat het een grijs gebied is, is de Nederlandse wet er tegenwoordig vrij duidelijk over. Het streamen (en dus downloaden) van films en series via diensten als Terrarium TV is niet toegestaan, hoe aantrekkelijk het ook lijkt.