Iedereen herkent het wel, het tanklampje van de auto gaat aan, maar hoe lang kun je nu nog precies doorrijden voordat je stil staat langs de weg? Dat hebben we voor je uitgezocht!

‘Het’ lampje

Het benzinelampje van je auto gaat aan, en dan? Hoeveel kilometer kun je nog rijden? Moet je echt nog voor je werk gaan tanken? Of kan het ook erna? Hier is geen standaard antwoord op te geven. Dit hangt van het type en merk auto af.

- Advertentie -

De ene auto houdt het nog ruim 100 kilometer vol, maar er zijn er ook die het na veel minder al voor gezien houden. Daarom is het goed om te weten wat jouw auto ‘aankan’.

Lees ook: Hoe een brandstofpomp weet wanneer de tank vol is

Overzicht

Zoals aangegeven, het is per merk verschillend hoever je nog kunt rijden en dan ook nog eens verschillende per type. In onderstaande tabel hebben we een aantal auto’s voor je op een rij gezet. Hierbij zie je al dat er bijzonder veel verschillen zijn.

Staat jouw auto er niet tussen en je wil het zeker weten, dan kun je het natuurlijk uitproberen, maar dat is natuurlijk geen directe aanrader. De fabrikant moet deze informatie ook prijsgeven, dus een Google-opdracht of het zoeken in het boekje van de auto zijn dan je beste opties.

Natuurlijk zijn er tegenwoordig ook auto’s die precies aangeven hoeveel kilometer je nog kunt rijden, dan heb je natuurlijk nog een beter beeld.

- Advertentie -

Hieronder de tabel met een aantal auto’s en de daarbij behorende kilometers.

En? Valt het je mee of tegen?

 
Genoten van dit artikel? Volg ons:

Via: Libelle / Tipify