Ja, dat is even schrikken he? Maar hoe dan? Op welke manier? Dat heeft iemand voor je uitgezocht…

Printers oplichting?

Misschien is het je wel eens opgevallen dat printers relatief goedkoop zijn, voor een paar tientjes heb je een nieuw exemplaar. Nu hoef je geen genie te zijn om te bedenken dat dit niet winstgevend is voor fabrikanten, daarom is er natuurlijk printerinkt.

Deze heb je meer dan regelmatig nodig en daar wordt uiteindelijk het geld mee verdiend. Op zichzelf niets mis mee, maar er zijn meer dingen die niet kloppen.

Lege inktcartridges-meldingen

Als je een printer hebt, heb je die meldingen waarschijnlijk wel vaak gezien. Soms kun je überhaupt niet meer verder printen als één van de cartridges leeg is (ook al kun je dat heel eenvoudig oplossen). Dit heeft allemaal met de gebruikte chip te maken, maar check dat vooral even in de video.

De prijzen van de cartridges zijn niet mals, vooral als je voor de originelen gaat en er blijft altijd wel wat inkt achter. Let ook vooral even op wat deze cartridges kosten om te maken, dit zie je vrij in het begin van de video. Deze YouTuber heeft onderzoek gedaan naar hoe dit precies werkt en doet dit alles uit de doeken in de video.

Zo word je dus opgelicht…

Check in onderstaande video hoe alles in zijn werk gaat. Hij duurt iets meer dan 12 minuten, maar het is zeker de moeite waard.

Hoe enthousiast ben jij nog om nieuwe inkt te kopen?