Koud blikje in 2 minuten? Zout en ijs, zo simpel is het

In de (niet altijd) warme zomermaanden is het toch prettig om lekker gekoeld drinken te hebben, maar helaas komt het nog al eens voor dat we dit simpelweg vergeten. Om dan toch snel een koel drankje te serveren is meestal de diepvries uitkomst, maar er is een andere, veel snellere manier.

- Advertentie -

Zout en ijs

Om bijvoorbeeld een blikje snel koud te krijgen is niet meer nodig dan zout en ijs. Doe het ijs in een bak en strooi daar een eetlepel zout over. Dompel het blikje hierin en roer dit nog goed door op de helft van de tijd. Voila, binnen twee minuten heb je een ijskoud blikje drinken.]

Dit heeft te maken met het feit dat het zout ijs sneller doet smelten, hierdoor wordt het blikje volledig ondergedompeld in dit ijskoude water en zal de koeling een stuk sneller verlopen. Wil je iets langdurig koelen, dan is dit geen goede optie, alles smelt natuurlijk veel sneller door het zout.

Via

[alert variation=”alert-info”]Lees ook: V-Tex-technologie: ijskoud blikje binnen 45 seconden[/alert]

- Advertentie -

Welkom op GadgetsDaily.nl! Ook wij gebruiken cookies...

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site), plaatsen wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We zouden je willen vragen, deze éénmalig te accepteren. Lees verder!