In de huidige tijd zien we veel ‘oude’ dingen die opnieuw en vooral efficiënter ontworpen worden. Hierbij denk je misschien niet direct aan een fietsenrek, maar de mogelijkheden zijn onbeperkt…

Perfecte fietsenrek

Milou Bergs, een Nederlandse design-student, ging ermee aan de slag en kwam tot een innovatieve oplossing. De kern is dat het fietsenrek niet zichtbaar is op het moment dat er geen fietsen geplaatst zijn.

- Advertentie -

Door een fiets te parkeren in het rek, zal er een mechanisme geactiveerd worden die ervoor zorgt dat de fiets stevig blijft staan.

Zodra de fiets weer weggehaald wordt, zal het volledige rek weer in de grond verdwijnen. Hierdoor zie je dus, als er geen fiets geplaatst is, niets van het fietsenrek. Dit kan het straatbeeld flink veranderen natuurlijk. Of er nog evenveel fietsen geplaatste kunnen worden op dezelfde oppervlakte is natuurlijk de vraag.

Lees ook: Ondergrondse fietsenstalling 2.0: makkelijk parkeren

- Advertentie -

Hoe dan ook, het rek van de Nederlandse student Milou ziet er in ieder geval meer dan interessant uit en we zijn dan ook benieuwd of we hem binnenkort gaan tegenkomen ergens in Nederland.

Meer over het project van Milou kun je op haar website vinden.

 
Genoten van dit artikel? Volg ons: